Σελίδες

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο «ευρωπαϊστής» Σουλτς καλεί τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν Γερμανό για πρόεδρο της Κομισιόν

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, παριστάνει τον ευρωπαϊστή που ξιφουλκεί κατά των ευρωσκεπτικιστών, των λαϊκιστών και των εθνικιστών. Κι όμως, ο ίδιος κάλεσε τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν έναν Γερμανό.
«Ένας Γερμανός μπορεί να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόνο εάν ψηφίσετε τον Μάρτιν Σουλτς και το SPD», το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δηλαδή, έγραφε η προεκλογική διαφήμιση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα «Bild».

Όπως είναι λογικό, τα ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν και πήραν. «Η ανεργία των νέων στην Ευρώπη είναι τεράστιο πρόβλημα, μόνο ένας Γερμανός μπορεί να το λύσει», έγραψε, για παράδειγμα, ειρωνικώς ο δημοσιογράφος Τίλο Γιουνγκ. «Να ψηφίσουμε το SPD επειδή τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν ξένους επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους; Είναι ντροπή», δήλωσε από την πλευρά της η Τζανίν Βίσλερ του αριστερού κόμματος Die Linke. Ειρωνικός ήταν κι ο Γκι Φέρχοφστατ, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος τόνισε: «Οι Γερμανοί αξίζουν τον καλύτερο δυνατό πρόεδρο, από όπου κι αν προέρχεται», έγραψε στο λογαριασμό του στο «Twitter».