Σελίδες

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Καθαρίστριες: «Κρυφτούλι» Στουρνάρα με τη δικαστική απόφαση - Δεν την εφαρμόζει

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, όπως στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, εφαρμόζει κατά το δοκούν τις δικαστικές αποφάσεις: παρά το ότι είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που δικαιώθηκαν, εντούτοις, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αρνείται να υπογράψει τη σχετική απόφαση-εγκύκλιο.

Όπως δήλωσε «στο Κόκκινο» η κυρία Αλεξάκη, οι καθαρίστριες πήγαν να πιάσουν δουλειά με την απόφαση του δικαστηρίου αλλά οι προϊστάμενοι  έκαναν τους ανήξερους δηλώνοντας πως «περιμένουν το "ΟΚ" από τον υπουργό». Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, διαρρέει ότι «σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπάρχει περιθώριο 60 ημερών για την επαναπρόσληψή τους». 
Να σημειωθεί πως χθες η Αστυνομία με άνωθεν εντολή έκοψε το ρεύμα στο σημείο που έχουν κατασκηνώσει στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, ενώ όσες ελάχιστες επέστρεψαν χθες στην εργασία τους πήραν εντολή να γυρίσουν στα σπίτια τους μέχρι να σταλεί η σχετική εγκύκλιος. Οι ίδιες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί, στην κατασκήνωση της Καραγιώργη Σερβίας, μέχρι να επιστρέψουν όλες στην εργασία τους.
ΠΗΓΗ:ergasianet.gr