Σελίδες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ένας εφοπλιστής για κάθε ψηφοφόρο

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού η αποχή ξεπέρασε το 40%, και στην Αθήνα το 50%. Το πρωτογενές πλεόνασμα και οι μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης Σαμαρά απέτρεψαν τους μισούς σχεδόν Έλληνες από το να πάνε στις κάλπες, αφού την περνάνε τζάμι. Οπωσδήποτε, δεν μπορείς να συγκινηθείς ιδιαίτερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν περιφερειάρχης θα είναι η Δούρου, ο Σγουρός ή ο Φούφουτος.

Στην περιφέρεια, οι πολίτες έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί, αν ζεις σε κάνα νησί, μπορεί ο δήμαρχος να σου δώσει καμιά άδεια να νοικιάζεις ομπρέλες στην παραλία -και να βγάζεις φράγκα φορώντας μαγιό και κάνοντας καμάκι στις τουρίστριες-, ενώ, αν ζεις στην Κυψέλη, δεν παίζει ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να σου δώσει ο δήμαρχος της Αθήνας άδεια να βάλεις ξαπλώστρες στην Φωκίωνος Νέγρη.
Στους νικητές των εκλογών είναι ο Ολυμπιακός που βγήκε πρώτος στον Πειραιά και θα διεκδικήσει τον δήμο την επόμενη Κυριακή, ενώ στην Αθήνα δεν υπήρχε υποψήφιος εφοπλιστής –όπως ο Μαρινάκης στον Πειραιά-, οπότε οι χρυσαυγίτες της Αθήνας δεν είχαν εφοπλιστή να ψηφίσουν και ψήφισαν τον Κασιδιάρη.
Την επόμενη Κυριακή στον Πειραιά θα συγκρουστούν ο Μώραλης του Μαρινάκη με τον Μιχαλολιάκο του Μελισσανίδη, οπότε οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να εκλέξουν για δήμαρχο τον εφοπλιστή που τους ταιριάζει καλύτερα και θα δικαιωθεί η δημοκρατία.
Κρίμα που δεν έχουν όλες οι πόλεις της χώρας ένα λιμάνι-χρυσωρυχείο, σαν αυτό του Πειραιά, για να δείξουν και οι υπόλοιποι εφοπλιστές της χώρας το ενδιαφέρον τους για τους πολίτες που ζουν κοντά σε αυτό το λιμάνι.
Η βραδιά των εκλογών βοήθησε τους Έλληνες να καταλάβουν για μια ακόμα φορά πως, αν δεν απαλλαγούν από τα χουντοκάναλα των ολιγαρχών δεν πρόκειται η χώρα να δει άσπρη μέρα, αφού τα άθλια και σιχαμερά παπαγαλάκια συνέχισαν την προπαγάνδα και εξηγούσαν το εκλογικό αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο που εξηγούσαν τις δημοσκοπήσεις που παρουσίαζαν τόσους μήνες και οι οποίες έπεσαν όλες έξω.
Βέβαια, τα ψέματα τελείωσαν, αφού την επόμενη Κυριακή, εκτός από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι και οι ευρωεκλογές –στις οποίες συμμετέχουν κόμματα και όχι υποψήφιοι που μπορεί να είναι δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ανεξάρτητοι, εφοπλιστές, τηλεστάρ ή εγκληματίες-, οπότε δεν θα υπάρχει πια καμία αμφιβολία για το ποιες είναι οι πραγματικές δυνάμεις των κομμάτων στην χώρα σήμερα.
(Όποιος είδε τις εκφράσεις στα πρόσωπα του Σαμαρά και του Βενιζέλου χτες το βράδυ δεν έχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ενδεικτικά, να αναφέρω πως ο Βενιζέλος δεν είπε στη δήλωσή του ούτε μια φορά τη λέξη «εγώ». Μην εκπλαγείτε λοιπόν που την επόμενη Κυριακή θα διαψευστούν πάλι οι δημοσκοπήσεις του Mega.)
(Στις 15 Φεβρουαρίου, αφού δημοσιεύτηκαν μερικές δημοσκοπήσεις που έδιναν τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη τέταρτο και πέμπτο, έγραψα «Εγώ θα ψηφίσω τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη». Την επόμενη Κυριακή, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι στον δεύτερο γύρο για τον δήμο της Αθήνας. Θα τον ψηφίσω ξανά.
ΠΗΓΗ:pitsirikos