Σελίδες

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επιπολαιότητα ή κατασκοπεία στο Μέγαρο Μαξίμου;

Η δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 3ος τακτικός ανακριτής, Δ. Φούκας, και περιέχει στοιχεία από την ΕΥΠ, δείχνει ότι συνεργάτες και σύμβουλοι τόσο του νυν πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, όσο και του πρώην, Γ. Παπανδρέου, συνομιλούν μεταξύ τους τηλεφωνικά για ζητήματα υψηλής πολιτικής, όπως γράφει το περιοδικό HOTDOC. Μιλώντας στο tvxs.gr ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού, Κώστας Βαξεβάνης, περιγράφει τις πτυχές του θέματος αυτού και πως οι συμβούλοι εμπλέκουν οικονομικά συμφέροντα και μυστικές υπηρεσίες. Σημειώνει ότι πρόκειται για «επικίνδυνες πρακτικές για τις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει», ενώ παρατηρεί πως από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει γίνει καμία νύξη ύστερα από την δημοσίευση του θέματος. 
Του Νίκου Μίχου

Ο Καρατζάς και ο Ρόντος δρούσαν σαν τον Μπαλτάκο, παίζοντας δικό τους παιχνίδι;
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δυο πρόσωπα, ένας σύμβουλος και χρόνια φίλος του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και ένας από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο Άρης Καρατζάς και ο Άλεξ Ρόντος αντίστοιχα, συνομιλούν μεταξύ τους και με άλλους για την διείσδυση ισραηλινών συμφερόντων στην Ελλάδα. Αυτό έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ και εμπεριέχεται στην δικογραφία. Καλείται τώρα το Μαξίμου να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Αυτό δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής. 
Ο κ. Καρατζάς, που μας μίλησε επίσημα, υποστηρίζει ότι ο σκοπός του καθοδηγείται από τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους, «τα οποία συμπορεύουν με τα συμφέροντα του Ισραήλ». Όμως ο κοριός της ΕΥΠ δείχνει ότι τα στελέχη με τα οποία επικοινωνούσε είναι πράκτορες της Μοσάντ, ενεργοί ή όχι. 
Όμως μιλάμε για μυστικά του κράτους. Δεν μπορεί ο κ. Καρατζάς, που υποστηρίζει τον κ. Σαμαρά εδώ και 35 χρόνια, είναι στο Δίκτυο 21, είναι ένας πατριώτης όπως λέει, να μιλά στο τηλέφωνο για αυτά τα πράγματα. Ή ο Σταύρος Παπασταύρου, νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και η κυβέρνηση να μην απαντά. Γίνεται ο κ. Καρατζάς και ο κ. Ρόντος να μιλούν για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική και να συζητούν τι θα κάνει και πως θα το κάνει; 
Είτε πρόκειται για ατζέντα διεθνών και διακρατικών σχέσεων, είτε για κατασκοπεία, δεν γίνεται άνθρωποι εξωθεσμικοί να μιλούν για αυτά τα θέματα. 
Ο κ. Ρόντος, συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, γιατί πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται; 
Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έπαιξε ένα σκιώδη ρόλο δίπλα στον Παπανδρέου. Είναι ένας άνθρωπος από τον ελληνισμό της Αφρικής. Εμφανίζεται πάντα σε καίριες θέσεις και χωρίς να έχει του αποδίδουν ή παίρνει μόνος του ένα θεσμικό ρόλο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το πάρτι με τις ΜΚΟ. Και όπως αποκάλυψε το HOT DOC, στα αρχεία που κατασχέθηκαν από το σπίτι του κ. Καρατζά υπάρχουν ατζέντες χειρόγραφες για μαύρο χρήμα που έχει εισπραχθεί μέσω ΜΚΟ. Αν κάποιος βάλει τα κομμάτια του παζλ δίπλα-δίπλα, θα δει έναν να γράφει για μαύρο χρήμα από ΜΚΟ και έναν να είναι υπεύθυνος για τα χρήματα των ΜΚΟ. Προκύπτει, λοιπόν, μια σχέση που πρέπει να διερευνηθεί. 
Γιατί, όμως, όλοι κρατούν σημειώσεις που μπορούν να τους ενοχοποιήσουν; Και ο Τσοχατζόπουλος κρατούσε σημειώσεις. 
Για τον λόγο που κρατά ένας άνθρωπος σημειώσεις. Πόσω μάλλον ένας άνθρωπος μιας περασμένης ηλικίας. Γιατί αισθάνονται ασφαλείς. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε δώσει μίζες παντού, και το κατέγραφε γιατί αισθανόταν ασφαλής. Όταν μάλιστα κλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή να καταθέσει, ο κ. Βενιζέλος ειρωνικά είπε πως οι αριθμοί στις σημειώσεις του Τσοχατζόπουλου δεν ήταν «λογαριασμοί αλλά αριθμοί τηλεφώνων».
Όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει την δηλωμένη την υποστήριξη του πολιτικού συστήματος γιατί να μην αισθάνεται ασφαλής. Η ασφάλεια παρέχεται από την γνώση του πως λειτουργεί το σύστημα. Κανείς τους δεν έχει κατά νου ότι όταν τα πράγματα στριμώξουν θα τον ρίξουν στα λιοντάρια. 
Ποιές ήταν οι προθέσεις του Καρατζά;
Δεν μπορούμε να το ξέρουμε και δεν είμαστε δικαστές για να κάνουμε δίκη προθέσεων. Όμως έχουμε μια δικογραφία που δείχνει ότι δυο πρόσωπα εξωθεσμικά γνώριζαν και συζητούσαν για θέματα που δεν έπρεπε να γνωρίζουν. Και μάλιστα τα συζητούσαν στο τηλέφωνο. Αν άκουγαν ξένες δυνάμεις εκείνη την ώρα; 
Είτε, λοιπόν, πρόκειται για επιπολαιότητα, είτε για κατασκοπεία, είτε για προώθηση οικονομικών συμφερόντων είναι επικίνδυνο. Τι από τα τρια ισχύει; Πρέπει κάποιος να απαντήσει. 
Στον Καρατζά πώς φτάσαμε; 
Ο ανακριτής που είχε αναλάβει την έρευνα για το τυχόν σχέδιο αποσταθεροποίησης του Καραμανλή, διαπίστωσε και αυτές τις συνομιλίες. Ουσιαστική σύνδεση των προσώπων δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει, όμως παρατηρείται μια τεχνική σύνδεση. Ο κ. Καρατζάς τοποθετείται και στις δυο περιπτώσεις. Η άγνωστη μέχρι τότε οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» τοποθέτησε δυο βόμβες, τη μια στα γραφεία της εταιρίας Profit, που εξερράγη αφού έφυγαν από το κτίριο ο ιδιοκτήτης Γιώργος Τρεπεκλής, ο Α. Καρατζάς και ο δικηγόρος Σίμος Δήμας, και στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου. Οι βομβιστικές επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν από την ΕΥΠ ως τεκμηρίωση ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. 
Άρα έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνες λογικές μέσα στο Μαξίμου;
Ή έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση κατασκοπείας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως συνέβη και με την υπόθεση της Vodafone. Ή εχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο οικονομικής διείσδυσης στην χώρα - εξίσου επικίνδυνο με το πρώτο σενάριο καθώς ποιός αποφασίζει για το ποιοι θα επενδύσουν και με ποιους όρους. Ή έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού και των γύρω του, οι οποίοι μεταφέρουν ο ένας στον άλλο κρατικές πολιτικές που καταλήγουν να κουβεντιάζονται από τα τηλέφωνα. 
Όποιο και από τα τρια σενάρια και αν επιλέξουμε, έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη πρακτική που βρίσκεται κοντά στον ίδιο τον πυρήνα διακυβέρνησης της χώρας, το Μέγαρο Μαξίμου. 
ΠΗΓΗ:tvxs.gr